Dans- en bewegingstherapie behoort tot de lichaams- en ervaringsgerichte psychotherapie en is ook een vorm van creatieve therapie. 

Het gebruik van dans en beweging als een psychotherapeutisch of helend middel is geworteld in het idee dat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden zijn. Je lichaam en je 'lichaamstaal' vertellen vaak meer dan je woorden. Het bewust ontdekken en onderzoeken van de signalen in je lichaam en deze vervolgens in beweging brengen, helpt je om beter te voelen wat je nodig hebt. In lichaamsgerichte therapie leer je omgaan met emoties, spanningen, onzekerheden, angsten, ... Naast gesprek ga je vooral bewegen en ervaren. Ik werk met ademhaling, gesprek, meditatie, tips voor elke dag, lichaamsbewustzijn, beweging, wandelingen in de natuur, relaxatietherapie, geweldloze communicatie, mindfulness, dans, ... Danservaring is absoluut niet noodzakelijk! We zoeken samen -op jouw tempo- naar een methode die voor jou werkt.

 

lichaams2
lichaams4
lichaams5
Previous Next Play Pause
1 2 3

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.