Kinesitherapie voor kinderen

Mijn naam is Nathalie De Brakeleer. In 2016 behaalde ik mijn diploma Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als afstudeerrichting Musculoskeletale aan de Universiteit Gent. Daarna vervolgde ik die opleiding met een Master na Master (MaNaMa) met als afstudeerrichting pediatrie (kinderen). Sinds 2017 ben ik werkzaam als kinesist in het CAR Horizon te Geraardsbergen. In het centrum werk ik regelmatig met kinderen met ontwikkelingsstoornissen, zoals ASS, ADHD, DCD, leerstoornissen...

Bepaalde kinderen hebben een tekort aan bewegingservaring. Deze kinderen hebben enkel een klein duwtje in de rug nodig, bijvoorbeeld bij het leren stappen of het mooi vormen van de letters. Anderen hebben eerder behoefte aan langdurige (psycho-) motorische ontwikkelingsstimulatie. Ik help als kinesitherapeut bij de fijne en grove motoriek, de visueel-ruimtelijke perceptie, het lichaamsschema en de schoolse vaardigheden, zoals schrijven. Een gedetailleerde lijst van mijn kinesitherapeutische behandelingen kan u terugvinden bij het tabblad ‘aanbod’.

Ik vertrek graag vanuit de hulpvraag van de patiënt of de omgeving. Misschien hebben ze begeleiding nodig bij enkele Activiteiten van het Dagelijkse Leven (ADL) zoals veters strikken, tanden poetsen, chocopasta op boterhammen smeren…

Is er geen specifieke hulpvraag? Dan kan ik in het begin van een sessiereeks verschillende testen afnemen. Zo zijn er testen voor motoriek (M-ABC-2) of voor het schrijven (SOS-2VL). Naderhand vertrek ik vanuit de resultaten uit de tests om mijn kinesitherapeutische doelstellingen te bepalen.

Tijdens de revalidatie is een goede samenwerking met de school en ouders cruciaal. Om zeker op de hoogte te zijn van alle nieuwe ontwikkelingen en technieken school ik mijn kennis regelmatig bij.

Indien u vragen heeft aarzel zeker niet om mij, totaal vrijblijvend, te contacteren.

Contact:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  0474/47 45 49

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.