Onze ADHD-oudertraining heeft als doel ouders te ondersteunen bij de opvoeding van een kind met (een vermoeden van) ADHD. Deze training is speciaal ontworpen om jou te helpen bij de opvoeding van jouw energieke, unieke en prachtige kinderen die bijzondere aandacht en een iets andere aanpak nodig hebben.

Tijdens deze training, bestaande uit 8 bijeenkomsten (7 ouderavonden en een terugkomsessie, telkens 2u), krijg je inzichten en praktische tools aangereikt die jouw zelfvertrouwen als ouder vergroten en de ouder-kind relatie versterken. We richten ons op het ontwikkelen van specifieke opvoedingsvaardigheden en bieden psycho-educatie over ADHD zodat je leert je kind met (een vermoeden van) ADHD beter te begrijpen en hun problemen aan te pakken.

Want het opvoeden van een kind met (vermoeden van) ADHD brengt vaak heel wat extra uitdagingen met zich mee. Hoe ga je hiermee om? En vooral, hoe hou je dit vol?

 

Wat kun je verwachten?

Een interactieve training met speciale aandacht voor de relatie tussen ouder en kind, waarbij we praktische tools aanreiken om gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag te verminderen. Je leert bijvoorbeeld hoe je structuur en goede instructies kunt gebruiken om gewenst gedrag te bevorderen, en hoe je positieve aandacht en beloningen kunt inzetten om dit gedrag te versterken. Ook het leren verminderen van ongewenst gedrag komt aan bod.

 

We werken met het lees-, leer- en doeboek voor ouders en leerkrachten: ‘ADHD, Help je mee?’, ontwikkeld door Marc Willems en Ilse Dewitte, in samenwerking met ZitStil. Dit programma biedt een combinatie van theoretische achtergrond die wetenschappelijk gefundeerd is en veel praktische oefeningen. Je wordt uitgenodigd om tijdens onze ADHD-oudertraining actief aan de slag te gaan met jouw concrete opvoedingsvragen. Jouw actieve inbreng is dus essentieel. De training wordt daarom aangeboden in een kleine groep (5 à 7 ouderparen), waardoor er voldoende ruimte is voor interactie en persoonlijke begeleiding. Alleenstaande ouders kunnen iemand meebrengen indien gewenst.

Praktisch:

Data: maandagen 09/09 – 23/09 – 07/10 – 21/10 – 04/11 – 18/11 – 02/12 – 16/12

Tijdstip: telkens van 18u30 tot 20u30

Waar: Groepspraktijk De Balansvogel, Pierre D’ Hauwerstraat 18 – 9600 Ronse

Voor wie: Voor ouders van kinderen met (een vermoeden van) ADHD of andere gedragsproblemen (een diagnose is niet vereist). Bij voorkeur nemen beide ouders deel. Alleenstaande ouders kunnen een grootouder, leerkracht, … meebrengen.

Prijs: de oudertraining zal georganiseerd worden binnen de ELP-conventie waardoor je gratis kan deelnemen aan de reeks

Begeleiding: de training vindt plaats in kleine groep onder leiding van twee ervaren trainers – psychotherapeuten

Aanmelden: binnenkort zal je kunnen aanmelden. Zet je intussen vrijblijvend op de wachtlijst via onderstaand formulier en word als eerste op de hoogte gehouden. Enkel mogelijk om in te schrijven voor de volledige reeks van 8 sessies.

Meer info: via info@debalansvogel.be of 0497/15.54.57

Wil je op de hoogte worden gehouden van de volgende workshop? 

Laat hieronder je gegevens na en wij contacteren je vrijblijvend bij een volgende reeks.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Name