Binnen relatietherapie of koppeltherapie focussen we op de relationele problemen tussen partners.
Deze kunnen zich op verschillende manieren uiten: communicatieproblemen, onenigheid over belangrijke beslissingen, verlies van intimiteit, een gevoel van afstand of andere spanningen tussen de partners.

Wanneer je het gevoel hebt elkaar niet meer te begrijpen, wanneer het vertrouwen weg is of de ruzies zich blijven opstapelen, is het vaak moeilijk om op een constructieve en verbindende manier met elkaar te blijven communiceren.

Bij De Balansvogel bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin beide partners de kans krijgen om openlijk te praten over hun gevoelens, behoeften en zorgen. Effectievere communicatie- en conflictoplossingsvaardigheden kunnen aan bod komen, Ons doel is om opnieuw met elkaar in dialoog te kunnen gaan door beide partners te begeleiden naar een beter begrip van zichzelf en van elkaar, ongeacht de uitkomst van de relatie. Meestal komen beide partners samen op relatietherapie, al kan de focus binnen een individuele therapie ook op de relatie liggen. We geloven niet in one-size-fits-all oplossingen en werken steeds op maat van jullie vraag en verwachtingen.