Master in de Psychologie - Psychodiagnosticus

ik ben Liesbet. Als klinisch psycholoog bouwde ik reeds meer dan 20 jaar ervaring op. Afgestudeerd aan UGent als Master binnen de Klinische Psychologie in 1999, startte ik mijn loopbaan op de dienst Medische Psychologie, Pediatrie UZ Gent. Daar stond ik in voor de begeleiding van kinderen met plas- en stoelgangproblemen.

Sinds 2003 werk ik als psychodiagnosticus in het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen (COS) in Gent, het Referentiecentrum voor Autisme (RCA Gent) en de Conventie voor prematuur geboren kinderen. Deze job combineer ik met Groepspraktijk De Balansvogel waar ik deel uitmaak van het multidisciplinair onderzoeksteam. Ik neem o.a. volgende onderzoeken voor mijn rekening: Intelligentieonderzoek, aandacht- en concentratieonderzoek, onderzoek naar executieve functies, spelobservatie (ADOS), schoolobservatie en gestructureerd oudergesprek (ADI-R). Bij mij kan je terecht met vragen rond ontwikkeling en gedrag (ADHD, ASS,…) bij kinderen en jongeren. Ik heb ook ervaring in het werken met baby’s en peuters.

 

Liesbet

  • E-mail

    liesbet@debalansvogel.be


Opleidingen en erkenningen:

  • ADOS-opleiding: Autism Diagnostic Observation Schedule (2020, Universiteit Gent)
  • ADI-R-opleiding: Autism Diagnostic Interview Revised (2009, Universiteit Gent)
  • Postgraduaat Psychodiagnostiek bij kinderen 2006-2007, Universiteit Gent)
  • Master Klinische psychologie, major kinderpsychologie (1994-1999, Universiteit Gent)

Ik volg regelmatig studiedagen, opleidingen, interne vormingen en opleidingsdagen, bij o.a. het SIG, Autisme Centraal, het Referentiecentrum Autisme, …

Elk jaar is er een studiedag met de 4 COS’en waar recente wetenschappelijke studies of bepaalde thema’s worden uitgediept.

Zelf gaf ik ook al een aantal vormingen binnen een postgraduaat aan de HoGent en aan een aantal scholen voor Buitengewoon onderwijs.