Samen met jou als ouder gaan we op zoek naar manieren om je kind beter te begrijpen en te ondersteunen in zijn of haar emotionele behoeften en noden. We richten ons niet alleen op het liefdevol begrenzen van ‘probleemgedrag’, maar ook en vooral op het begrijpen van de boodschap achter dit ‘signaalgedrag’.

Geen quick fixes dus of pasklare oplossingen die niet of slechts tijdelijk werken, maar steeds maatwerk afgestemd op jullie vragen en noden. We gaan samen op zoek naar wat voor jullie werkt, ook op lange termijn.

Tijdens de oudergesprekken staan de  beleving en hulpvragen van de ouders centraal. We betrekken ouders nauw bij het therapeutisch proces van hun kind, omdat ouders degene zijn die hun kind op lange termijn zullen begeleiden en ondersteunen bij het omgaan met uitdagingen.

Kinderen zijn vaak een spiegel voor ons als ouders, en ze laten ons veel zien, zelfs de aspecten die we misschien lastig vinden om mee geconfronteerd te worden. Het kan voor ouders moeilijk zijn om het signaalgedrag van hun kind goed te begrijpen en de juiste aanpak te vinden, vooral omdat ouders emotioneel sterk betrokken zijn hun kind. Wij helpen je hierin als ouder graag op weg naar meer verbinding en de gepaste afstemming met je kind.

We begrijpen dat het zoeken naar hulp een grote stap kan zijn en dat je als ouder soms worstelt met schuld- en schaamtegevoelens. Daarom bieden we een luisterend oor voor alle emoties en vragen die de moeilijkheden van je kind bij jou oproepen, en bieden we de nodige ondersteuning om samen verder te gaan.