Klinisch psycholoog

Hallo, mijn naam is Hanne Degroote. Ik studeerde af als klinisch psycholoog aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen (2018-2021, Universiteit Gent). Mijn interesse in de relaties en communicatie tussen mensen groeide sterk doorheen de basisopleiding ‘Bachelor in de Toegepaste Psychologie’ die ik volgde in Hogeschool VIVES, campus Kortrijk.

In het werken met zowel kinderen, jongeren en hun ouders als volwassenen beoog ik een ruimte te creëren waarin je, als cliënt(systeem) centraal staat en je gehoord voelt. In therapie kan er individueel gewerkt worden, maar kan, indien gewenst, de context ook worden betrokken. Bovendien kan je bij mij terecht voor koppeltherapie, waarbij belangrijke interpersoonlijke aspecten horende bij een relatie zoals o.a. communicatie onder de loep wordt genomen met als doel dichter bij elkaar te komen.

 

De voorbije tijd heb ik mij verdiept in perinatale thema’s waaronder psychologische problemen tijdens de zwangerschap of na de bevalling, twijfels of onzekerheden bij (aanstaande) ouders, kinderwens, verlies van zwangerschap, enzovoort. Ook in geval van dergelijke specifieke hulpvragen kan je zeker langskomen.

 

Gedreven vanuit de wens een verschil te kunnen maken en een gewenste verandering teweeg te brengen, ga ik samen met jou en belangrijke anderen in dialoog en beluister ik wat de moeilijkheden/uitdagingen zijn. Ik vertrek steeds vanuit de reeds aanwezige krachten en vind het heel waardevol als je jezelf kan zijn en vrijuit kan spreken. Ik streef er dan ook naar een krachtige en betekenisvolle therapeutische relatie te bekomen.

Om mij zowel op persoonlijk als professioneel gebied verder te ontplooien, tracht ik mijn kennis en competenties uit te breiden door me op frequente basis bij te scholen via opleidingen, vormingsdagen en workshops.

 

Ik ben Klinisch Psycholoog, Perinatale Coach, Kindertalentenfluisteraar en EuREKA-trainer.

 

Voor verdere vragen of inlichtingen, mag je me steeds contacteren.

Laat alle verwachtingen en druk buiten en stap binnen in de ontmoeting met jezelf.

Hanne

Opleidingen en erkenningen:

  • Perinatale counseling (2023-2024, Draagkracht Aartselaar)
  • 10-daagse opleiding kindertherapie en begeleiding (2022, Tine Maeyens)
  • EuREKA – Train de trainer Emotieregulatie (2022, Taaike Debeuf, Marie-lotte Van Beveren)
  • Kindertalentenfluisteraar (2022, Els Pronk en Luk Dewulf)
  • Zomercursus Systeemtheoretisch denken over gezinnen, jongeren en kinderen (2022, Interactie Academie, Antwerpen)
  • Therapeutisch werken met hoogsensitieve kinderen (2022, Educatieve Academie, Antwerpen)
  • 5-daagse training speltherapie (2021, Tine Maeyens)
  • ‘Master in de Klinische Psychologie – Klinisch Psycholoog’ (2018-2021, Universiteit Gent)
  • ‘Bachelor in de Toegepaste Psychologie – Psychologisch Consulent’ (2015-2018, Vives Kortrijk)
  • ‘Bachelor in de Vroedkunde’ (2014-2015, Vives Kortrijk)