“Mijn partner en ik hebben voortdurend ruzie over de kleinste dingen. We begrijpen elkaar niet meer. We hebben twee kinderen (9 en 12 jaar) die hier ook onder lijden. Ik wil graag aan onze relatie werken en weer op één lijn komen.”

Mijn partner

“Sinds kind af aan heb ik last van angsten. Dit belemmert me vaak in mijn dagelijkse leven. Zo durf ik amper nog buiten te komen, enkel om te gaan werken. Ook afspreken met vrienden is moeilijk. In overleg met de huisarts wil ik graag een afspraak maken.”

Sinds kind

“Ik ga momenteel door een moeilijke periode. Ik voel me vaak alleen en onbegrepen door anderen. Ik vaak negatieve gedachten waar ik mezelf in verlies. Ik ben erg gesloten en heb de neiging om alles op te kroppen. Ik vind het lastig om toe te geven dat ik hulp nodig heb.”

Ik ga momenteel

“Recent heb ik een traumatische ervaring meegemaakt. Sindsdien heb ik last van angstgevoelens die maar niet overgaan. Ook heb ik soms last van hyperventilatie en paniekaanvallen. Ik kreeg medicatie voorgeschreven maar merk voorlopig weinig verschil.”

Recent heb ik

“Ik voel me voortdurend gestrest en opgejaagd, zowel op het werk als in mijn privéleven. Ik ga vaak over mijn eigen grenzen en kan moeilijk ‘nee’ zeggen. Op advies van mijn huisarts zoek ik hulp om met stress te leren omgaan.”

Ik voel me

“Toen ik 15 jaar was, heeft mijn vader zelfmoord gepleegd. Ik heb toen niet echt gerouwd en voelde vooral veel kwaadheid. Nu ik enkele maanden geleden zelf vader ben geworden van een zoon merk ik dat dit terug heel veel emoties en vragen heeft losgemaakt. Ik voel dat ik hierin hulp nodig heb.”

Toen ik 15 jaar

“Ik zit al jaren vast in een moeilijke relatie waarin ik mezelf volledig wegcijfer voor mijn partner uit angst dat hij mij zou verlaten. Jaren geleden verliet mijn toenmalige partner mij voor iemand anders. Ik ben bang dat dit nu opnieuw zou gebeuren.”

Ik zit al jaren

“Ik voel mezelf erg prikkelbaar de laatste tijd en reageer vaak erg emotioneel. Ik kan die emoties dan niet controleren en vlieg vaak uit tegen anderen. Ik vraag me af waar dit mee te maken heeft en wil graag mijn woede leren beheersen.”

Ik voel

“Sinds het overlijden van mijn moeder 2 jaar geleden ben ik mezelf niet meer. Ik heb geen energie en nergens zin in. Dit weegt ook op mijn partnerrelatie aangezien ik nergens meer van kan genieten en ook geen zin heb om samen dingen te doen.”

Sinds het overlijden

“Vriendschappen aangaan en onderhouden, is moeilijk voor mij. Sociale contacten in het algemeen vragen veel energie. Anderen omschrijven mij als introvert en ook eigenwijs en soms koppig. Ik herken veel kenmerken van autisme bij mezelf en wil me hier graag op laten testen.”

Vriendschappen