“Onze zoon (12 jaar) heeft al altijd veel nood gehad aan structuur en voorspelbaarheid. Wanneer iets niet gaat zoals hij het in zijn hoofd heeft, kan hij hier heel moeilijk mee om. Op school konden ze hier goed mee om tot dit schooljaar. Nu heeft hij ook daar regelmatig woedebuien.”

onze zoon

“Mijn zoon (13 jaar) heeft moeite met sociale contacten, veel nood aan structuur en moeite met verandering. Hij blijft lang hangen in emoties en is zeer rigide in zijn denken. Ik heb al lange tijd het vermoeden dat er meer aan de hand is en wil hem laten testen bv. op autisme.”

mijn zoon

“Onze zoon (16 jaar) zit al een tijdje met zichzelf in de knoop. Hij blijft de laatste weken steeds vaker thuis van school. Hij heeft het gevoel dat niemand hem begrijpt en zegt soms dat hij er niet meer wil zijn. Ik ben heel erg ongerust en wil hem graag kunnen helpen.”

onze zoon

Onze zoon (10 jaar) komt vaak in conflict op de speelplaats. Hij voelt zich vaak aangevallen door anderen en kan heel moeilijk om met kritiek. Hierdoor maakt hij veel ruzie. Wij zijn bang dat hij op de duur geen vrienden meer zal overhouden.

onze zoon

“De leerkracht geeft aan dat onze zoon (8 jaar) moeite heeft met stilzitten en vaak niet oplet tijdens de les. Hij babbelt, friemelt en komt niet tot zelfstandig werk. Ook huiswerk maken, verloopt zeer moeilijk en met veel tranen.”

De leerkracht

“Dit schooljaar gaat onze zoon (9 jaar) op bosklassen. Hij ziet dit totaal niet zitten en is bang dat hij niet zal kunnen slapen en ons teveel zal missen. Hij maakt zich zoveel zorgen dat ze nu al vaak last heeft van paniekaanvallen als hij moet gaan slapen.”

Dit schooljaar

“Enkele maanden geleden is onze hond totaal onverwacht gestorven. Mijn dochter (6 jaar) lijkt dit moeilijk te kunnen verwerken. Ze kan er moeilijk over praten. Sindsdien is ze ook terug beginnen bedplassen en heeft last van nachtmerries.”

Enkele maanden

“Mijn dochter van 4 jaar werd doorverwezen voor logopedie omwille van een vermoeden van taalproblematiek. Hiervoor moet er eerst een IQ-test gebeuren. Ze is heel verlegen en praat nog niet veel. De logopediste stelde voor om een non-verbale test af te nemen.”

Mijn dochter

“Ik herken veel van mezelf in mijn kind. Het raak me als ouder om hem met dezelfde dingen te zien worstelen als ik. Ik wil hem graag helpen maar slaag hier niet in zonder zelf verdrietig of boos te worden.”

Ik herken

“We hebben vorige week ontdekt dat onze dochter (13 jaar) zichzelf verwondt. We waren hierdoor enorm geschrokken en reageerden eerst boos. Ze wil er met ons niet over praten. We voelen ons als ouder zo machteloos.”

We hebben