Ship Ahoy, Kapiteintjes!
Klaar om mee aan boord te gaan en (terug) als kapitein aan het roer te staan van jouw schip?
Samen met je ouders als jouw matroos begeleid ik je graag op de soms woelige golven van de zee op weg naar rustiger vaarwater. Hijs de zeilen maar al!

 

Heeft jouw kind vaak last van stress of wordt het vaak overspoeld door emoties? Kan je kind moeilijk slapen vanwege piekergedachten? Ervaart het intense angstgevoelens tijdens toetsenperiodes? Gaan nieuwe situaties dikwijls gepaard met woedebuien of buikpijn en hoofdpijn?  Vaak voel je je als ouder dan even machteloos als je kind.

Hoe fijn zou het zijn, mocht je kind, met jouw steun, leren hoe hij beter met spanningen en stress kan omgaan?

Het Hartekracht-programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar en is gebaseerd op hartcoherentie, een wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij met een eenvoudige ademhalingstechniek het hart (voelen), brein (denken) en autonome zenuwstelsel (doen) in balans worden gebracht. In deze training, aangepast aan kinderen, leren ze hoe ze zichzelf en hun emoties beter kunnen reguleren tijdens stressvolle situaties.

Tijdens de sessies van Hartekracht leren kinderen (en hun ouders) over stress en leren ze hun lichaamssignalen herkennen. We gaan aan de slag met emoties en oefenen hoe we terug rustig kunnen worden via eenvoudige en ritmische ademhalings- en relaxatiespelletjes. Dit gebeurt op een speelse en actieve manier, met ontspannende en creatieve oefeningen.

De training is opgebouwd rond de metafoor van de zee en kan zowel als afzonderlijk traject worden gevolgd (in groep of individueel), alsook als onderdeel binnen een individueel therapeutisch traject.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de volgende workshop? 

Laat hieronder je gegevens na en wij contacteren je vrijblijvend bij een volgende reeks.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Name